Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1531 1

CDA: “politiek is liegen!”

SHARE

Tja, ik heb het altijd al beweerd; een ander woord voor politicus in de huidige vorm is beroepsleugenaar, en dan is het fijn om dat bevestigt te krijgen van niemand minder dan de huidige fractievoorzitter voor het CDA in Hengelo. Dit is namelijk een direct citaat uit het interview dat ze gaf met Tubantia, waarin ze openheid van zaken geeft over de gang van zaken binnen deze partij van “Christen Demo(N)craten,” en eerlijk is eerlijk wanneer een politicus eerlijk wordt doen ze dat normaal gesproken ook gelijk goed en gaat de deksel van de beerput.

Zo ook in dit geval, waar deze (binnenkort ex?) politica, ik citeer aangeeft “Als anderen uit de school mogen klappen over wat er intern speelt, mogen wij als fractieleden dat ook.” En dat doet ze dan ook met verve. Ik zal u de details besparen, want deze kunt u hier zelf nalezen, maar het komt er op neer dat het CDA van leugens, haat, nijd en bedrog aan elkaar hangt. En waar de schoen wringt? De zogeheten “externen”in de vorm van Ter Ellen en Hoogendoorn die hun stempel drukken op de kieslijst en gang van zaken binnen het CDA.

Dit is wederom een schrijnend voorbeeld waarom er bij lokale gemeenteraadsverkiezingen er beter op een lokale partij kan worden gestemd, die vrij is van de leiband waar landelijke partijen zoals in dit geval het CDA wel aan moeten lopen.

We kijken in dit geval dus naar een naar eigen zeggen beschadigde nummer drie op de lijst in de vorm van Maureen Muller, maar niet voordat ze hiervoor samen met haar collega partijgenoot Jan Vis maar liefst drie dolken hebben gestoken in de rug van Wethouder Marcel Elferink die als lijsttrekker fungeert bij de komende verkiezingen, maar dus eveneens zwaar beschadigd is.

Tel daar bij op de zaak Harink, het uit de partij zetten van Ben van Veen(een van de in mijn ogen meest gepassioneerde en bevlogen politici die Hengelo nu rijk en binnenkort arm is) en het daarop volgende vertrek van  Inge Postma en we kunnen het niet anders dan het roerend eens zijn met dat andere citaat van Maureen Muller, namelijk “We verdienen het niet meer om in het college van B en W te zitten, als je alles overziet”

Met de andere partijen is het overigens niet veel beter gesteld met een belasting ontwijkende SP en een vrijwel onzichtbare D66 die de afgelopen vier jaren Hengelo regelrecht naar het randje van de afgrond hebben bestuurd, met een met alle winden meewaaiende PvdA in hun kielzog.

Ons advies, neem de woorden van mevrouw Muller ter harte en laat de landelijke partijen bij de komende verkiezingen links liggen. Ga voor een partij die bij u past, maar dan wel een lokale partij zonder ballast van de landelijke politiek en er slechts staat voor Hengelo. Laten we de puinhopen gaan repareren, niet groter maken.

 

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux