Het laatste nieuws in Hengelo hier het eerst!

, / 1349 0

Help! Het CDA loopt leeg!

SHARE

Een beetje fietsenmaker kan u vertellen dat het in sommige gevallen genoeg is om een lekke band te plakken, maar in andere gevallen de band zelf poreus is geworden en daardoor geheel aan vervanging toe is.

Dat laatste is er, zo lijkt het aan de hand bij de Hengelose afdeling van het CDA. De afgelopen jaren geteisterd door schandalen. Het begon allemaal met Voormalig CDA-raadslid Johan Harink, die onder druk van het landelijke en provinciale CDA zijn biezen moet pakken. Tubantia noemde het destijds “Een afrekening met de ons-kent-ons-politiek.”

Hiermee was de rust nog lang niet wedergekeerd want kortgeleden werd raadslid Ben van Veen uit de partij gesmeten, onder het toeziend oog van fractie voorzitter Maureen Muller die dat stokje van de met pek en veren weggejaagde Harink heeft overgenomen. Ben van Veen behield zijn zetel en gaat nu door als lijst van Veen. Ook daarmee was het nog niet voorbij met de ellende want door het naar wij aannemen onvrijwillige vertrek van Ben van Veen gooit ook CDA-gemeenteraadslid Inge Postma het bijltje erbij neer. „Ik kan mij al langere tijd niet meer verenigen met de huidige fractieleiding, de sfeer van wantrouwen en het gebrek aan empathisch vermogen in de omgeving waarin ik dit werk doe.” aldus Postma, die overigens wel netjes haar zetel terug gaf.

Een dolk in de rug van je eigen fractievoorziiter

Al bovenstaande schept nu niet echt het beeld van een betrouwbare partij, eentje aan wie het bestuur van een stad met een gerust hart kan worden overgelaten. Wanneer je dan kijkt naar de blunderende wethouder bij uitstek Marcel Elferink(Binnenstad en het Afvalbeleid) en ziet hoe het er aan toe gaat binnen zijn partij, dan begrijpen we wel waar de fiasco’s vandaan komen. Vooral als je eigen fractie voorzitter je dan keihard afvalt en gaat roepen om “De koppen bij elkaar te steken over het huidige afvalbeleid in Hengelo,”wat nu moet gaan gebeuren op 27 september aanstaande.

Alternatieve euthanasie

De vraag die we aan u willen stellen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 is of het wel raadzaam is om een stem uit te brengen op een partij als het CDA, die zich eerst onder curatele moet laten stellen om überhaupt klaar te zijn om campagne te voeren.

Het CDA loopt leeg en het lijkt ons beter om het beestje in te laten slapen in plaats van door te laten lopen om nog meer fiasco’s te veroorzaken. 1,2 miljoen aan rode steentjes voor de binnenstad, een mega berg zwerfvuil, 1300 gedupeerde en geschoffeerde gehandicapten en 85% van de inwoners geschoffeerd met de inname van de grijze container vinden we wel genoeg.

Laten we eens wat anders(lees verstandig) gaan stemmen…

Reaguur dan!

Close

PASSWORD RESET

REGISTER


LOG INWordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux